dilluns, 4 de juny del 2012

Mousse de crema irlandesa i xocolata.




Recuperant la recepta de mousse de fraules, avui m'he animat a fer una mousse de crema irlandesa i xocolata. Aquest cop, com que la idea es fer un pastís, haurem d'afegir gelatina perquè quedi consistent; si ho voleu fer amb copa o amb tassó petit, no es necessari posar-la.


Ingredients:
Per a la masa. 
200 g de galleta Maria picada
100 g de mantega fosa

Per a la mousse de xocolata. 
200 g de xocolata de cobertura
100 g de llet condensada
200 ml de nata
2 fulls de gelatina
2 dits de llet

Per a la mousse de crema irlandesa. 
100 ml de crema irlandesa
200 ml de nata
200 g de crema de formatge
3 fulls de gelatina
100 g de sucre llustre
125 g de iogurt natural




Preparació: 
Triturar les galetes i afegir-hi la mantega fosa. Mesclar fins que quedi una massa homegènia i folrar la base d’un motlle desmotllable.
Mentre preparam la primera mousse, reservar la base a la gelera.

Posar en remull les dues coes de gelatina amb aigua i reservar.
Montar la nata i reservar a la gelera. Fondre la xocolata. Escalfar dos dits de llet a un tassó 1 minut al microones i disoldre-hi la gelatina. Barrejar la gelatina amb la llet condensada i la xocolata, i quan sigui una massa homogènia, afegir-hi la nata.

Si, com jo, teniu un motlle per a pastissos baix, podeu fer la mousse amb un centre de xocolata i al voltant de crema irlandesa. Si teniu un motlle més alt, es pot fer una capa de xocolata i una altra, a sobre, de crema.

Jo he emprat un motlle redó, d’uns 10 cm de diàmetre, per a posar la mousse de xocolata al centre del pastís. Per a aquesta petita peça, es suficient amb la meitat dels ingredients que he posat per a la mousse de xocolata.

Col.locar el motlle petit al centre del pastís i omplir amb la mousse, ha de quedar a la mateixa altària que el motlle gran.
Mentre preparam la segona mousse, reservam el pastís a la gelera sense treure encara el motlle petit.




Posar en remull les tres coes de gelatina amb aigua i reservar.
Montar la nata i reservar a la gelera. Batre el formatge, el iogurt i la sucre. Escalfar la crema irlandesa 1 minut al microones i disoldre-hi la gelatina. Barrejar la nata amb la massa de formatge i la crema irlandesa.

Acabar d’omplir el motlle amb la mousse de crema irlandesa, i desmotllar el centre (si ho heu fet així). Si quan desmotllau la part central es romp no hi ha problema, feis remolins amb un escuradents i repartiu mousse de xocolata per sobre la de crema.

Si voleu que les dues mousse quedin perfectament separades, haureu d’esperar un día perquè hagi quallat la primera d’elles, i després afegir-hi la segona.

Perquè la mousse estigui perfectament quallada ha de passar, preferiblement, un dia sencer, o com a minim mig dia.




Boníssim!
Maria. Clau.