dilluns, 14 de maig del 2012
Pastissets.
Quan vaig fer la Coca de Quarto ja vaig pensar emprar la recepta per fer un braç de gitano, i cada cop que els diumenges a Cas Currot s'acaben els pastissets de nata penso que hauria de fer-ne jo! Doncs aquí ho tenim! Hi ha algunes variacions, segons una altra recepta de ma mare...
Ingredients per a la massa:
6 ous grans
200 g de sucre llustre
100 g de farina fina de blat de moro
Preparació:
Escalfar el forn a 180º. Preparar la llauna per a coques folrada amb paper pergamí o de forn perquè la massa no s'aferri.
Separar les clares dels vermells d'ou, muntar les clares a punt de neu. Afegir poc a poc el sucre i seguir batent fins a aconseguir merengue. Mesclar els vermells d'ou amb la farina i afegir al merengue. Repartir la pasta a la llauna procurant escampar-la bé i coure al forn a uns 180º durant 20/25 minuts. Deixar reposar-lo un poc, desemmotllar i enrodillar la massa (amb el paper encara aferrat) fins que acabi de refredar.
Un cop ben fred, es pot estirar la massa i tallar-la segons les mides i formes dels pastissets que haguem decidit.
Per fer pastissets de nata i xocolata 'Cas Currot',
200 ml de nata
1 cullerada de sucre llustre
Tallar amb un tallador de pastes (o amb un tassó) dos cercles. Farcir de nata entre els dos cercles i untar una mica els costats; passar els costats per un plat ple d'encenalls de xocolata i posar sobre un motlle per a magdalenes perquè no es faci malbé (potser hagueu de fer la base una mica més gran, es fàcil si hi poseu un tassó a sobre i el feu girar una mica).
Finalment, repartir nata sobre el pastisset i, si voleu, afegir-hi més encenalls de xocolata per sobre o una mica de cacau en pols.
Per fer pastissets d'ametlla,
100 g d'ametlles crues pelades i trocejades
Aigua
Sucre llustre
Canyella en pols
Tallar amb un ganivet un rectangle de 8 cm per 15 cm.
Escalfar a un perol l'aigua amb la sucre i la canyella; afegir-hi les ametlles i deixar-les coure fins que agafin una mica de color. Colar-les i estendrer-les sobre la massa que després haureu de enrodillar per fer un petit braç de gitano i posar-lo sobre un motlle de magdalenes 'valencianes' perquè no es facin malbé.
Finalment, espolsar amb una mica de sucre llustre.
Jo ja se quin menjaré primer!
Bon profit!
Maria. Clau.
Etiquetes de comentaris:
Menjar
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris: