dilluns, 14 de maig del 2012

Pastissets.



Quan vaig fer la Coca de Quarto ja vaig pensar emprar la recepta per fer un braç de gitano, i cada cop que els diumenges a Cas Currot s'acaben els pastissets de nata penso que hauria de fer-ne jo! Doncs aquí ho tenim! Hi ha algunes variacions, segons una altra recepta de ma mare...

Ingredients per a la massa:
6 ous grans
200 g de sucre llustre
100 g de farina fina de blat de moro

Preparació:
Escalfar el forn a 180º. Preparar la llauna per a coques folrada amb paper pergamí o de forn perquè la massa no s'aferri.

Separar les clares dels vermells d'ou, muntar les clares a punt de neu. Afegir poc a poc el sucre i seguir batent fins a aconseguir merengue. Mesclar els vermells d'ou amb la farina i afegir al merengue. Repartir la pasta a la llauna procurant escampar-la bé i coure al forn a uns 180º durant 20/25 minuts. Deixar reposar-lo un poc, desemmotllar i enrodillar la massa (amb el paper encara aferrat) fins que acabi de refredar.

Un cop ben fred, es pot estirar la massa i tallar-la segons les mides i formes dels pastissets que haguem decidit.




Per fer pastissets de nata i xocolata 'Cas Currot', 
200 ml de nata
1 cullerada de sucre llustre

Tallar amb un tallador de pastes (o amb un tassó) dos cercles. Farcir de nata entre els dos cercles i untar una mica els costats; passar els costats per un plat ple d'encenalls de xocolata i posar sobre un motlle per a magdalenes perquè no es faci malbé (potser hagueu de fer la base una mica més gran, es fàcil si hi poseu un tassó a sobre i el feu girar una mica).
Finalment, repartir nata sobre el pastisset i, si voleu, afegir-hi més encenalls de xocolata per sobre o una mica de cacau en pols.




Per fer pastissets d'ametlla, 
100 g d'ametlles crues pelades i trocejades
Aigua
Sucre llustre
Canyella en pols

Tallar amb un ganivet un rectangle de 8 cm per 15 cm. 
Escalfar a un perol l'aigua amb la sucre i la canyella; afegir-hi les ametlles i deixar-les coure fins que agafin una mica de color. Colar-les i estendrer-les sobre la massa que després haureu de enrodillar per fer un petit braç de gitano i posar-lo sobre un motlle de magdalenes 'valencianes' perquè no es facin malbé.
Finalment, espolsar amb una mica de sucre llustre.




Jo ja se quin menjaré primer!



Bon profit!
Maria. Clau.