dissabte, 28 d’abril del 2012
Coca de Quarto.
Record un llibre de receptes que el meu pare tenia molt gelós i que jo sempre he festejat. Per fi l'he aconseguit, d'amagat, amb nocturnitat, traïdoria i el que faci falta. Deu fer trenta anys que no ho empra, però si em descobreix... !!
El formulario práctico del pastelero, de Vilardell-Jornet; Editorial Ares, 5º edición, 1968
És un llibre escrit a una època on no hi havia ni forns elèctrics, ni batedores, ni microones, la primera edició al 1933. M'agradaria saber què en pensaria Vilardell-Jornet dels aparells mes o manco útils que inunden avui dia les nostres cuines...
També fa estona que vull fer coca de quarto. Potser no sigui un dolç tan conegut a fora com l'ensaïmada, però és una coca bàsica, molt lleugera i esponjosa, i boníssima per a emprar com a base de qualsevol postre. I acompanyat d'un gelat d'ametlla o una Llet d'ametlla a l'estiu, o amb una xocolata calenta a l'hivern es simplement deliciós!
I aprofitant que he trobat la recepta al llibre, us presento el llibre, i la coca! ;)
Ingredients per a una coca:
10 ous grans
300 g de sucre llustre
400 g d'almidó en pols (jo he emprat farina de patata)
Un polsims de canyella.
Preparació:
Escalfar el forn a 180º. Preparar el motlle per a coques o una dotzena de motlles petits, deixar-los enfarinats perque no s'aferri la coca.
Separar les clares del vermell d'ou, muntar les clares a punt de neu. Afegir poc a poc el sucre i seguir batent fins a aconseguir merengue. Mesclar els vermells d'ou i incorporarlos al merengue.
Barrejar l'almidó amb la canyella, tamisar la mescla sobre la crema i barrejar. Repartir la pasta al motlle fins a cobrir ¾ parts i coure al forn a uns 180º durant 20/25 minuts. Deixar reposar-lo un poc, desemmotllar i deixar refredar completament.
Per acabar, es pot espolsar amb sucre llustre, una vegada estiguin ben freds.
Etiquetes de comentaris:
Menjar
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris: