dimarts, 1 de maig del 2012

Donuts / Doughnuts.


Ingredients per a 15 donuts: 
500 g de farina de força
80 g de sucre
1 sobre de llevat en pols
250 ml de llet
2 ous grans
50 g de mantega
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre de vainilla
Oli de girasol




Preparació:
Mesclar el llevat amb la farina i la sal en un bol gran. En un altre bol mesclar la mantega fosa amb la sucre, la vainilla i els ous. Fer un volcà en la farina i abocar la mantega removent fins a la seva total incorporació. Temperar la llet i afegir-la a la farina removent bé.

Quan la massa es desenganxi de les mans, enfarinar la taula de treball i pastar-la en ella; si és necessari, afegir més farina. Deixar reposar la massa 1 hora (o fins que hagi doblat el seu volum). 




Enfarinar la taula de treball i estendre la massa amb l'ajuda d'un corró fins que quedi d'una altura d'1 cm. Tallar amb un tallador de pastes la forma del dònut, i fer el forat central; si no teniu talladors rodons, podeu emprar un tassó i un tap d'ampolla de plàstic. Deixar reposar 1 hora més, fins que la massa estigui lleugera. 

Calentar l'oli i posar el foc mitjà perquè no es cremin. Fregir i col·locar-los sobre paper absorbent o sobre una reixeta. 




Per a la cobertura:
100 g de sucre llustre
1 blanc d’ou

Mesclar la sucre amb el blanc d’ou. Pintar els donuts quan hagin refredat una mica. 





*Es pot posar cobertura de xocolata i encenalls de qualsevol color!





Mmmmm profit!
Maria. Clau.

2 comentaris:

Receptes.cat ha dit...

Tenen un aspecte increïble!

Claude Vidre ha dit...

Gràcies!!
Realment bones, tot i que duen una mica de temps. Vaig trobar la recepta a un retall d'una revista de fa més de 10 anys i no vaig poder resistir la temptació!