dissabte, 7 d’abril del 2012

Panades.





Ingredients per a 12 panades:
1 kg farina de rebosteria
200 g saïm
3 vermells d'ou (d'ou grans)
1 tassa d'oli (200 ml)
1 tassa d'aigua (200 ml)
1 tassa de suc de taronja (200 ml)




Preparació: 
Barrejar el saïm, els vermells d'ou, l'oli, l'aigua i el suc de taronja. Preferiblement treballar amb els ingredients a temperatura ambient.
Quan aconsegueixis que tengui textura de pomada, afegir a poc a poc la farina i barrejar fins que és desenganxi dels mans. Reservar la massa al manco mitja hora.

Salpebrar el farciment, posar una mica d'oli i espolsar amb pimentó i deixar-ho preparat.





Una vegada reposada la massa, se separa en dos trossos, un de 2/3 del total que destinarem a fer els bols i l'altre amb la resta per confeccionar les tapes. Confeccionarem el bol amb boles de pasta d'uns 40 grams, que situarem sobre trossos de paper pergamí o de forn, d'uns 10 cm de diàmetre i amb l'ajuda dels polzes anirem donant-li forma de manera que pugi uns 3 cm i que les parets resultants siguin primes. A cada panada posarem el farcit que hagem triat. Es col·locarà la tapa que prèviament haurem preparat amb el tros de massa reservada a aquest efecte i a la qual amb l'ajuda del corró haurem allisat fins a deixar-la d'uns 8 cm de diàmetre. Unirem la tapa a la panada fent pessics a les vores, es col·loquen a una placa de forn i es fornegen a 180º fins que estiguin daurades, aproximadament 1 hora i mitja.





Farcit:
Panades de carn: xuia blanca en daus, carn de xot en daus, sobrassada en daus i varia en daus. Si trobau que queden massa seques es pot posar pèsols.
Panades de pèsols: pèsols, ou bullit en daus, sobrassada en daus, varia en daus i xuia blanca en daus.
Panades de peix: mussola en daus, julivert picat i all picat.





Bon profit! Bones festes de Pasqua!
Maria. Clau.