dissabte, 24 de març del 2012

Robiols.



Ingredients per a 12 robiols:
1 kg farina de rebosteria
100 g oli
200 g sucre llustre
200 g llet
300 g saïm





Preparació:
Barrejar el saïm, la llet, l'oli i la sucre; preferiblement treballar amb els ingredients a temperatura ambient, així es barregen millor.
Quan aconsegueixis que tingui textura de pomada, afegir a poc a poc la farina i barrejar fins que es desenganxi de les mans. Reservar la massa al manco mitja hora.

Escalfar el forn a 180º i preparar la safata folrada amb paper pergamí o de forn.

Preparar boles de massa de la grandària d'un ou, cobrir-les amb paper de fornejar o pergamí, estendre-les amb l'ajuda d'un corró deixant un espessor de 2-3 mm (com més fi millor).

Una vegada fets els cercles, posar una cullerada de farcit en el centre i doblegar la massa per formar un semicercle. Tallar amb un tallador de robiol, o amb un plat de cafè i un ganivet, estrenyent be tota la vora per evitar que surti el farcit.

Fornejar durant 20-25 minuts, fins que comencin a daurar-se. 



Farcit:
Pot emprar-se qualsevol cosa que us agradi, i lo ideal és fer-los variats!
♠ Cabell d'àngel
♠ Confitura de fruites (que sigui molt espessa)
♠ Crema o flam
♠ Crema de xocolata
♠ Brossat
♠ Codony





Bon profit!
Maria. Clau.