dissabte, 20 d’octubre del 2012
Bunyols de vent o lioneses. I feliç dia de les verges!
No fa tants anys, el 21 d'Octubre, Santa Úrsula, a tots els carrers de Mallorca escoltaves colles de joves amb guitarres, guitarrons, panderetes, castanyetes i botelles d'anís, glosant a les seves estimades, al·lotes o pretendents. Després de la serenata, les al·lotes convidaven a bunyols i vi dolç als improvisats artistes.
Amb aquest joc amorós, celebram a Mallorca la festa de Santa Úrsula, verge i màrtir.
Ingredients per aprox. 40 unitats:
300 g de farina
100 ml d'aigua
100 g de margarina
7 ous
Preparació:
Posar en una cassola esmaltada l'aigua i la margarina. Posar la cassola sobre foc viu i quan el líquid bulli, foc dolç. Afegir-hi la farina a poc a poc perquè no es formi grumolls. Remoure contínuament amb una espàtula de fusta. La pasta estarà al punt quan s'emboliqui a l'espàtula.
Posar la pasta en un padàs net i deixar-la refredar.
Una vegada freda, posar-la en un bol i afegir-li els ous, un a un i procurant que la pasta quedi homogènia.
Normalment, els bunyols de vent es fregeixen... però trobo més bons la variant palo o lionesa, fets al forn!
Escalfar el forn a 200º i folrar la safata amb paper per fornejar.
Maria. Clau
Etiquetes de comentaris:
Menjar
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris: