dilluns, 9 d’abril del 2012

Cupcakes de Tiramisú.




Ingredients per a 12 magdalenes: 
3 ous grans
100 g de sucre llustre
50 g de farina de rebosteria
50 g de farina fina de blat de moro
1 cullerada de preparat en pols per a fer flam de vainilla
½ culleradeta de llevat en pols
1 tassa de cafè


Preparació:
Escalfar el forn a 180º. Col.locar els motlles per a magdalenes a un motlle múltiple per a magdalenes.




Separar les clares del vermell d'ou, muntar les clares a punt de neu. Afegir poc a poc el sucre i seguir batent fins a aconseguir merengue. Incorporar els vermells d'ou i mesclar bé.

Barrejar les farines, el preparat de flam i el llevat. Tamisar la mescla sobre la crema i barrejar amb compte. Repartir la pasta entre els motlles fins a cobrir ¾ parts i coure al forn a uns 180º durant 20 minuts. Deixar reposar-les un poc, desemmotllar i deixar refredar completament.




Per a la cobertura: 
200 ml de nata
1 vermell d'ou
50 g de sucre llustre
75 g de Mascarpone o Philadelphia

Mentre es refreden, preparar el cafè.

Batre el Mascarpone, el vermell d'ou i la sucre fins a aconseguir que tenguin textura de pomada. Afegir una culleradeta de cafè.




Muntar la nata i incorporar-la a la crema de Mascarpone. Reservar al manco mitja hora a la nevera, mentre refreden les magdalenes.

Quan siguin fredes, punxar amb una forquilla la magdalena i posar-hi una culleradeta de cafè. Repartir la crema untant amb un ganivet de punta roma o amb la mànega pastissera.

Reservar les magdalenes a la nevera i servir amb una mica de cacau o encenalls de xocolata per damunt.





Bon profit!
Maria. Clau.