diumenge, 22 d’abril del 2012

Cupcakes de plàtans i avellanes.





Ingredients per a 12 magdalenes:
100 g de mantega
150 g de sucre bru
2 culleradetes de sucre a la vainilla
2 ous grans
150 g de farina de rebosteria
1 culleradeta de llevat en pols
½ culleradeta de bicarbonat
½ culleradeta de canyella
1 polsim de sal
2 plàtans madurs
75 ml de sèrum de mantega
50 g d'avellanes picades





Preparació:
Escalfar el forn a 180º. Col·loca els motlles de paper en un motlle per a magdalenes.

Batre la mantega amb les dues classes de sucre fins a obtenir una crema. Sense deixar de batre, incorporar els ous d'un en un.

Barrejar la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i la canyella. Aixafar els plàtans amb una forqueta i barrejar-los amb el sèrum de mantega. 





Afegir a la crema, a poc a poc i de forma alterna, les barreges de farina i plàtan. Finalment, agregar les avellanes i remoure.

Repartir la pasta entre els motlles i coure a 180º durant 25 minuts. Després deixar refredar sobre una reixeta. 





Per a la cobertura:
200 ml nata
Encenalls de xocolata.

Mentre refreden, muntar la nata. Adornar-les amb encenalls de xocolata. 





*Es pot substituir les avellanes per ametlles o anous, i la cobertura de nata muntada per formatge fresc amb sucre.




Bon profit!
Maria. Clau.