dimecres, 21 de març del 2012

Galetes.


Ingredients per a 24 galetes: 
320 g. farina de rebosteria
200 g. mantega sense sal
170 g. sucre llustre
1 ou gran
1 cullarada d'extracte de vainilla
1 cullarada de sal



Preparació: 
Barrejar la mantega i el sucre; si la mantega està molt dura és difícil de treballar, així que es pot passar pel microones per estovar-la i que es barregi bé, però sense arribar a fondre-la.
Afegir l'ou i barrejar. Afegir la farina i la sal a poc a poc a la mescla humida. Cobrir i deixar reposar la massa en el frigorífic al manco mitja hora.

Escalfar el forn a 180ºC. Pastar breument sobre una superfície enfarinada i estendre la massa amb un corró deixant un espessor de 5mm aproximadament.
Tallar les galetes amb un tallador de galetes i enfornar en una safata folrada amb paper pergamí o de forn durant 15-20 minuts (segons la grandària de les galetes) fins que les vores estiguin daurades.
Deixar-les sobre una reixeta i una vegada fredes, guardar-les en una caixa de llauna ben tancada.



*Es poden decorar amb melmelades i/o crema de xocolate.


Bon profit!
Maria. Clau.